$ USD
  • Dollar (USD)
  • Euro (EUR)

23. Campanie preventie-Sanatatea sistemului digestiv
Femeia moderna are de indeplinit multe roluri. Diversitatea de roluri, o face mai adaptabila si in egala masura predispusa ca…

23. Campanie preventie-Sanatatea sistemului digestiv
Femeia moderna are de indeplinit multe roluri. Diversitatea de roluri, o face mai adaptabila si in egala masura predispusa ca…


Ce iei cu tine?

  • O stare de sanatate fizica mult imbunatatita prin regandirea stilului de viata
  • Un abdomen sanato

Ce iei cu tine?

  • O stare de sanatate fizica mult imbunatatita prin regandirea stilului de viata
  • Un abdomen sanatos si estetic
  • Preintampinarea unor complicatii medicale serioase, in special digestive (diskinezie biliara, polipoza colonica, boli inflamatorii intestinale)
  • Reducerea tulburarilor de dispozitie datorate digestiei

 

Presiunea este mare, iar femeia experimenteaza diverse tulburari de stare, dispozitie sau fiziologice. Totodata, aspectul este important pentru femeia moderna, iar aici avem de a face cu presiunea sociala si cu cea personala.

Tulburarile digestive sunt specifice femeilor, in special in randul femeilor tinere, cele mai intalnite manifestari fiind balonarea si tulburarile de tranzit. Aceste manifestari apar si din cauza preferintei femeilor pentru consumul de carbohidrati, in special dulciuri rafinate.

Tulburarile digestive se manifesta diferit de la o persoana la alta, atat ca nivel de intensitate, dar si al numarului simptomelor. Balonarea dupa masa, eliminarea excesiva de gaze, stomacul zgomotos, reprezinta manifestarile comune si frecvent intalnite.

Acestea apar si din cauza contextului hormonal feminin, estrogenii determinand o digestie mai ‘’lenta’’, iar acest lucru predispune catre boli ale tractului digestiv, cele mai cunoscute fiind bila diskinetica sau lenesa, calculi sau pietrele la bila, colon iritabil, etc. Toate aceste dezechilibre au si o componenta emotionala, cunoscut fiind ca femeile sunt emotionale si intuitive, iar variatiile emotionale afecteaza tractul digestiv.

Tratamentul tulburarilor de sistem digestiv se adreseaza in primul rand cauzelor, de aceea, nu exista un singur tratament pentru acest tip de tulburari ci doar abordari personalizate. Modul de viata reprezinta cheia in preventia si terapia balonarii si constipatiei. De cele mai multe ori, nu este necesar niciun tratament, ci doar de realizarea unor schimbari in stilul de viata. In cazul in care tratamentul este necesar, acesta va depinde de cauza care determina tulburarea de tranzit. De la echilibrarea dietei, consumul de zahar, echilibrarea emotionala si hormonala, activitatea fizica adaptata, toate participa la un tranzit active si un abdomen plat.

Campania #AbdomenPlat este un program in 3 etape  (Determinari parametri corporali T0, Workshop, Interventie, Determinari parametri corporali T 1), 6 saptamani, testat, experimentat si care functioneza, pentru preventia si terapia cauzelor care determina tulburarile digestive la femei.

© Copyright TheWellbeingHUB

Citeste mai mult


Compare