$ USD
  • Dollar (USD)
  • Euro (EUR)

30. Campanie de preventie- Tine tiroida in control
Hipotiroidia si nodulii tiroidieni sunt dupa diabetul zaharat, cele mai frecvente afectiuni endocrine. Insa, nu sunt atat de…

30. Campanie de preventie- Tine tiroida in control
Hipotiroidia si nodulii tiroidieni sunt dupa diabetul zaharat, cele mai frecvente afectiuni endocrine. Insa, nu sunt atat de…


Ce iei cu tine?

  • Participi la o secventa autentica de screening medical pentru hipotiroidie si noduli tiroidieni
  • Ai parte, poate pentru pri

Ce iei cu tine?

  • Participi la o secventa autentica de screening medical pentru hipotiroidie si noduli tiroidieni
  • Ai parte, poate pentru prima data, de o ecografie de tiroida care poate inlatura orice suspiciune, chiar si pentru un pacient asimptomatic
  • Primesti un raport medical personalizat integrat si un diagnostic cu recomandari
  • Afli daca esti unul din pacientii care au riscul de a face hipotiroidie si de ce acest lucru nu ar trebui sa te ingrijoreze prea mult

De departe cea mai celebra dintre glandele endocrine, tiroida pare sa genereze constant intrebari si mituri in randul pacientilor. Notiunea de hormon este cel mai des asociata exclusiv cu hormonii tiroidieni, a caror menire pare a fi sa ne incurce constant planurile legate de o viata sanatoasa, dieta sau sa genereze oboseala prin mecanisme misterioase.

In  acelasi timp, accesul la investigatii imagistice complexe a readus in centrul atentiei patologia tiroidiana, un “efect advers” al acestor explorari fiind o crestere a detectiei accidentale a nodulilor tiroidieni de la 5-7%, la 10-35% din populatie.

Hipotiroidia

Ea apare atunci cand tiroida devine incapabila sa asigura necesarul de hormoni tiroidieni. Tratamentul presupune administrarea suplimentara de hormoni tiroideni, pentru a corecta deficitul, iar pacientii tratati corect au vieti perfect normale, fara nici un risc sau efect advers asupra starii de sanatate pe termen lung.  Identificarea predispozitiei de a face hipotiroidie este extrem de importanta la femei, in special in cazul in care isi doresc o sarcina, pentru ca hipotiroidia poate avea un impact negativ asupra sanselor de conceptie si dezvoltarii normale a fatului. Sunt cu atat mai importante aceste investigatii  la pacientii cu un istoric familial de hipotiroidie, care pot mosteni aceasta afectiune.

Nodulii tiroidieni

Din fericire,  majoritatea nodulilor tiroidieni sunt formatiuni benigne, care nu necesita tratament, ci doar reevaluare perioadica in primii ani de la diagnosticare. O atentie deosebita primesc modificarile aparute la copii – cresterea brusca in volum a glandei tiroide sau la adulti cu varsta mai mare de 45 ani. Cand exista motive sa ne gandim la evaluarea tiroidiana, ecografia este cea mai sensibila metoda de investigare.

In cazul nodulilor cu caractere ecografice suspecte sau a confirmarii prezentei unui cancer tiroidian, tratamentul asigura vindecarea in peste 99% din cazuri, cancerul tiroidian fiind cea mai curabila afectiune maligna.

Diagnosticul precoce simplifica mult tratamentul, focarele cu dimensiuni mai mici de 1 cm fiind tratate exclusiv chirurgical, fara a necesita terapie adjuvanta.

© Copyright TheWellbeingHUB

Citeste mai mult


Compare