$ USD
  • Dollar (USD)
  • Euro (EUR)

45. Consiliere online-“Connect” si “Disconnect” cu copilul meu (0-8 ani)
Se întâmplă în unele momente să simţi că eşti conectat cu copilul, iar acesta este vesel şi dornic să coopereze, în timp ce a…

45. Consiliere online-“Connect” si “Disconnect” cu copilul meu (0-8 ani)
Se întâmplă în unele momente să simţi că eşti conectat cu copilul, iar acesta este vesel şi dornic să coopereze, în timp ce a…


Ce iei cu tine?

  • Vei înţelege cum şi când apar momentele de deconectare, care sunt semnalele că urmează un moment dific

Ce iei cu tine?

  • Vei înţelege cum şi când apar momentele de deconectare, care sunt semnalele că urmează un moment dificil şi cum pot fi acestea gestionate atunci când apar
  • Vei afla tipuri de jocuri pe care le poți folosi în diferite situații: temeri pe care le manifestă copilul: de separare, de întuneric, de a nu putea face un anumit lucru, de coșmaruri, de străini, de medic, de tuns, de apă și așa mai departe; lipsa de cooperare; manifestări agresive – victimă sau agresor; rivalitatea între frați; pregătirea pentru un eveniment dificil: apariția unui nou frate, prima zi de grădiniță, o procedură medicală și așa mai departe
  • Vei înțelege cum să descifrezi mesajele pe care copilul le transmite prin jocul său. Copiii comunică prin joc aspecte importante din viața lor, transmit emoții și nevoi pe care nu le pot verbaliza. Poți utiliza jocul pentru a afla ce a făcut copilul la grădiniță/școală, ce situații îl frământă și care sunt temerile sale.
  • Vei afla cum poți folosi jocul și poveștile ca instrument terapeutic, de vindecare şi de conectare părinte-copil.

 

 

Observi diferenţa şi te întrebi cum poţi crea mai multe momente de conectare şi cum le poţi gestiona mai bine pe cele în care te simţi deconectat de copil?

Conectarea este una dintre nevoile de bază ale fiinţei umane, iar atunci când aceasta nu este satisfăcută pot apărea probleme emoţionale şi comportamentale. Conectarea nu înseamnă lipsa limitelor şi a-i împlini orice dorinţă copilului, conectarea implică crearea unui cadru de siguranţă în care copilul să se simtă conţinut şi ghidat.

Fie că vorbim despre temerile copilului, despre manifestări agresive, lipsă de cooperare sau pregătirea și trecerea peste un eveniment dificil, cea mai bună soluție este jocul.

Jocul, pe lângă un foarte bun instrument terapeutic ce poate fi folosit de părinți, este și un instrument de comunicare și conectare, care dă rezultate uimitoare.

Vei avea toate resursele să folosești jocul pentru a înțelege și rezolva diferite situații. Totodată, vei putea descoperi ce anume dorește copilul să comunice prin jocurile sale și cum îi poți transmite anumite mesaje.

© Copyright TheWellbeingHUB

Citeste mai mult


Compare