$ USD
  • Dollar (USD)
  • Euro (EUR)

18. Consiliere online-Activează-ți încrederea socială
Cum poți explora și crea un spațiu de siguranță și încredere reciprocă, astfel încât să fii văzut și auzit? Despre siguranța…

18. Consiliere online-Activează-ți încrederea socială
Cum poți explora și crea un spațiu de siguranță și încredere reciprocă, astfel încât să fii văzut și auzit? Despre siguranța…


Ce iei cu tine?Rezilienţă: abilitatea de a conţine efectele stresului şi de a ieşi întărit din aceste exp

Ce iei cu tine?

Rezilienţă: abilitatea de a conţine efectele stresului şi de a ieşi întărit din aceste experienţe.

Conectare/sens: deschiderea către relații benefice, bazate pe suport, onestitate și colaborare.

Flexibilitate: abilitatea de a îți asuma, a duce și a lăsa roluri sociale și de relație variate (coleg, părinte, mentor/ucenic, lider etc.).

Compasiune: empatie în acţiune – a onora dorinţa proprie de alinare a suferinţei semenilor.

Recunoştinţă: aprecierea resurselor de care dispunem, a interdependenţei umane şi a legăturii cu mediul înconjurător.

 

E posibil să te simți în siguranță în relația cu ceilalți? Să ai încredere să explorezi, prin comunicare, diferite roluri și situații de viață? Să înveți să preţuiești efortul şi aspiraţiile proprii şi să susţii demersul celorlalți către o viaţă împlinită?

Într-un cuvânt, să descoperi cum, prin dialog cu cei de lângă tine, să vă susțineti reciproc, să vă încurajați, să vă oferiți feedback și să învățati unii de la alții? Dialogul („dialogos” – în limba greacă) este procesul prin care se transmit cuvinte cu sens și semnificație. Având nevoie de mai mulți participanți, acesta oferă posibilitatea unor noi înțelesuri și perspective, și pune la dispoziție un spațiu pentru creativitate, spontaneitate și comuniune (suport de grup).

Te așteptăm, așadar, să explorezi, activezi, exersezi și să dispui de resursele tale interioare și ale grupului, să crești toleranța și respectul pentru puncte de vedere diferite, onorând deosebirile inerente de perspectivă, experiență, sex, vârstă, religie, ideologie, etnie și rasă!

Vei putea propune teme pentru explorare, vei decide, alături de ceilalți, care sunt obiectivele pe termen scurt și lung al întâlnirilor, vei stabili regulile după care se organizează și funcționează, veți avea libertatea de a funcționa ca un grup închis sau deschis în a accepta noi membri!

 

© Copyright TheWellbeingHUB

Citeste mai mult


Compare