$ USD
  • Dollar (USD)
  • Euro (EUR)

14. Adoptă un nou stil de viață
Știi că nu mănânci sănătos, dar toate încercările tale de a adopta un nou stil de viață au dat greș. Este posibil să-ți…

14. Adoptă un nou stil de viață
Știi că nu mănânci sănătos, dar toate încercările tale de a adopta un nou stil de viață au dat greș. Este posibil să-ți…


Ce iei cu tine? ✓ Încredere și stima de sine, pentru că ești sănătos și arăți așa cum îți dorești. ✓ Înveți să

Ce iei cu tine?

✓ Încredere și stima de sine, pentru că ești sănătos și arăți așa cum îți dorești.

✓ Înveți să îți hrănești corect corpul.

✓ Concentrare și memorie bună, pentru că îți hrănești corect creierul.

 

Omul modern trăiește mecanic, la întâmplare, mânat de obișnuințe, de obiceiurile zilnice, luat parcă de valul mulțimii. Nu poate să vadă lipsa de sănătate a vieții lui, pentru că și cei din jur fac același lucru. Mai mult, cei care îndrăznesc să fie altfel sunt aspru pedepsiți și, uneori, chiar excluși din grupul social. Așa că alegem, de multe ori, să rămânem în zona de confort, cealaltă variantă, cea sănătoasă, părând mult mai dificilă și necesitând implicarea individuală.

Și dacă ne așteptăm ca societatea să ne ajute, mai pierdem din timpul, și așa limitat, pe care-l avem, pentru că interesul social este unul legat de consum, și mai puțin de sănătate. Astfel, ne așezăm în linie și mărșăluim spre spitale și farmacii, plătind prețul modernității și al alinierii la acest ‘’normal’’.

Trăim nepotrivit, suntem din ce în ce mai bolnavi și avem cea mai mică speranță de viață din UE. De ce? Pentru că n-am înțeles încă ce înseamnă nutrient și mâncăm doar ghidați de gust, oferte de nerefuzat și cantități greu de susținut de către stomacul și intestinele noastre.

Ce ai zice însă dacă ai ști că schimbarea este posibilă, încă de mâine, și acest lucru nu presupune să îți dai demisia, să te muți în munți și nici să emigrezi pe vreo insulă exotică? Ce ai face dacă ai ști răspunsul la întrebarea: Cum mănânc adaptat nevoilor mele?

© Copyright TheWellbeingHUB

Citeste mai mult


Compare