$ USD
  • Dollar (USD)
  • Euro (EUR)

34. Consiliere online-Conflictul… pe înțeles
Fie că ne place sau nu, diferența de opinii face parte din cotidian. Care sunt lucrurile care mă trimit cel mai des în…

34. Consiliere online-Conflictul… pe înțeles
Fie că ne place sau nu, diferența de opinii face parte din cotidian. Care sunt lucrurile care mă trimit cel mai des în…


Ce iei cu tine? ✓ Descoperi resursele tale de orientare către ceilalți- empathic shift. ✓ Înveți cum să eviți co

Ce iei cu tine?

✓ Descoperi resursele tale de orientare către ceilalți- empathic shift.

✓ Înveți cum să eviți conflictul și poziționarea antagonică.

✓ Înțelegi cum îți activezi valorile de auto și co-alinare, pentru a ieși din starea de preluare abuzivă emoțională.

 

* Experiență de autodescoperire prin intermediul celui mai puternic instrument psihologic de identificare a valorilor individuale: Life Journey Map™.

Ce stă la baza conflictului dintre 2 persoane? Când anume „se naște” acesta?

Sursele de conflict sunt generate întotdeauna de felul în care eu văd lumea vs. felul în care o văd ceilalți. Ne uităm la lume prin lentila propriilor noastre valori și, în lipsa unui spațiu pentru manifestarea acestora sau un dialog cu o persoană care are valori diferite de ale mele, apare conflictul. Este momentul în care raționalul (pre-frontal cortexul) părților implicate poate fi preluat abuziv de emoții (amigdala), iar calitatea proceselor de decizie este alterată. Denumim acest proces „inundare emoțională”. Dialogul în care o persoană sau chiar ambele devin “inundate” emoțional se transformă cu ușurință în ceea ce denumim, în mod obișnuit, “conflict”.

Există soluții la îndemână pentru a înțelege când ești pe cale să intri într-un conflict, pentru a gestiona conștient un potențial conflict sau chiar de a-l evita cu totul? Din fericire, da!

Să descoperi resursele tale individuale de a te orienta către ceilalți, universul tău de valori prin care te poți raporta la partenerul de dialog, prin care să reduci sau să elimini inundarea emoțională, a ta și a acestuia! Să descoperi lanțul tău de empathic shift (valorile tale, existente, care îți activează fibra umană de renunțare la ego și orientare către ceilalți). Te vei „împrieteni” cu valorile tale de Self-soothing (auto-alinare) și de Co-soothing (co-alinare), vei afla ce valori/comportamente tu, ca individ, poți activa, pentru a reduce inundarea personală și interpersonală.  

 

© Copyright TheWellbeingHUB

Citeste mai mult


Compare