$ USD
  • Dollar (USD)
  • Euro (EUR)

53. Consiliere online- Părinte de adolescent
Cum poți relaționa cu adolescentul tău rebel, care a crescut prea repede și s-a schimbat prea mult…span>

53. Consiliere online- Părinte de adolescent
Cum poți relaționa cu adolescentul tău rebel, care a crescut prea repede și s-a schimbat prea mult…span>


Ce iei cu tine? ✓ Afli și înțelegi mai bine procesul prin care trece adolescentul tău. ✓ Descoperi ce strategii de relațio

Ce iei cu tine?

✓ Afli și înțelegi mai bine procesul prin care trece adolescentul tău.

✓ Descoperi ce strategii de relaționare și comunicare se potrivesc, pentru a păstra echilibrată relația voastră de părinte-adolescent.

✓ Faci schimbări în stilul tău de parenting, în funcție de noile nevoi ale adolescentului, sau gestionezi conflictele, folosind strategii noi.

 

Te întrebi adesea unde a dispărut copilul tău mic și drag, care avea adesea nevoie de tine, de sfaturile tale, de afecțiunea ta? Te simți confuz în legătură cu transformările prin care trece copilul tău, devenit adolescent, și nu mai știi cum să relaționezi cu el? Te întrebi ce fel de adult va deveni, și dacă etapa prin care trece îl va modela potrivit?

Toate aceste întrebări, și multe altele, sunt normale și specifice unui părinte de adolescent, pentru că atât copilul, cât și părintele său, trec prin aceeași criză de identitate- cine sunt și cine voi deveni, experimentând însă probleme de relaționare specifice.

Adolescentul își dorește mai multă independență, focusul său în relații se mută de la părinți și familie la grupul de covârstnici, iar adesea părintele poate avea dificultăți în a gestiona această schimbare. De asemenea, toate schimbările prin care trece, la nivel cerebral și hormonal, îi vor influența starea emoțională, modul de a gândi și a fi, atât în relație cu sine, cât și cu ceilalți, iar adesea aceste schimbări pot provoca situații conflictuale în relațiile sale.

Este important ca părintele să fie informat despre aceste schimbări normale, apărute în etapa adolescenței, dar și de a primi suport pentru a face față provocărilor ce însoțesc aceste schimbări.

Pentru a intra în legătură cu terapeutul tău în camera de Consiliere Online, te rugam, programeaza-te prin formularul de pe site!

© Copyright TheWellbeingHUB

Citeste mai mult


Compare