$ USD
  • Dollar (USD)
  • Euro (EUR)

52. Consiliere online- Părinte în fața… furtunii
Cum gestionezi crizele emoționale ale copilului tău…

52. Consiliere online- Părinte în fața… furtunii
Cum gestionezi crizele emoționale ale copilului tău…


Ce iei cu tine? ✓ Afli și înțelegi ce înseamnă criza emoțională  a copilului tău și ce o generează. ✓ Știi cum să

Ce iei cu tine?

✓ Afli și înțelegi ce înseamnă criza emoțională  a copilului tău și ce o generează.

✓ Știi cum să previi criza sau cum să relaționezi cu el în momentul în care aceasta s-a declanșat.

✓ Descoperi cum folosești anumite strategii de conectare sau redirecționare a copilului, pentru ca acesta să își poată exprima și, ulterior, procesa emoțiile care au cauzat criza.

Te-ai întrebat vreodată dacă ești un părinte bun, atunci când copilul tău țipă și îți vrea toată energia și atenția? Rămâi blocat sau reacționezi exagerat, când acesta vorbește nepotrivit și pare furios sau frustrat?

Crizele emoționale ale copiilor sau tantrumurile sunt reacții normale de descărcare emoțională și corporală. Se manifestă prin plâns intens, țipete, uneori tăvălit pe jos sau refuz total de cooperare, apărând cu frecvență mai ridicată îndeosebi în primii 2-3 ani de viață (când abilitățile de verbalizare a emoțiilor puternice: frustrarea, furia sau teama, sunt scăzute).

Toate aceste întrebări, și multe altele, sunt normale și specifice unui părinte de adolescent, pentru că atât copilul, cât și părintele său, trec prin aceeași criză de identitate- cine sunt și cine voi deveni, experimentând însă probleme de relaționare specifice.

Uneori, aceste crize se manifestă în situații plăcute sau în momente de conectare emoțională autentică dintre părinte și copil, pentru că atunci cel mic simte siguranță și are spațiu emoțional în relație pentru a le manifesta.

Aceste crize pot continua să apară și în următorii ani, însă intensitatea și durata acestora ne pot informa despre posibile dificultăți sau tulburări ale copilului.

Din rolul de părinte, poți interveni sau poți preveni aceste crize emoționale, prin folosirea unor strategii de parentaj simple, care au la bază conectarea cu copilul tău, uneori simpla ascultare a acestuia, dar, mai ales, informarea asupra normalității versus ieșirii din normalitate a acestor manifestări ale copilului.

Pentru a intra în legătură cu terapeutul tău în camera de Consiliere Online, te rugam, programeaza-te prin formularul de pe site!

© Copyright TheWellbeingHUB

Citeste mai mult


Compare