$ USD
  • Dollar (USD)
  • Euro (EUR)

37. Consiliere online-Rezolvarea de probleme în cuplu/echipă
V-ați gândit vreodată că aveți un stil propriu, o amprentă unică de abordare a situațiilor în care trebuie să luați decizii…

37. Consiliere online-Rezolvarea de probleme în cuplu/echipă
V-ați gândit vreodată că aveți un stil propriu, o amprentă unică de abordare a situațiilor în care trebuie să luați decizii…


Ce iei cu tine? Rute de cooperare sustenabilă între voi: ✓ Patternul comun- valorile ce generează limbaj comun și nivelează

Ce iei cu tine?

Rute de cooperare sustenabilă între voi:

✓ Patternul comun- valorile ce generează limbaj comun și nivelează diferențele.

✓ Activarea valorilor din lanțul “empathic shift”,  de orientare către celălalt.

✓ Decizie rațională, nu “încalzită” de emoții și ego, înțelegând care dintre punctele de vedere exprimate contribuie la o soluție ce răspunde unui bine comun.

 

* Experiență de autodescoperire prin intermediul celui mai puternic instrument psihologic de identificare a valorilor individuale: Life Journey Map™.

Trebuie să luăm decizii și să rezolvăm diferite probleme în cuplu/echipă tot timpul. De la cele comune, zilnice, până la cele complexe, ce apar cu frecvență mai rară. De ce, în cazul unora, procesul este facil, iar în cazul altora, este mai dificil? Răspunsul vine din clash-ul sistemelor individuale de valori!

Să luam, spre exemplu, decizia de a cumpăra, în familie, o mașină nouă. Este posibil ca una dintre părți (să spunem, soțul 😊) să “judece” această achiziție prin valorile sale precum Joaca și Pasionat, iar cealaltă (soția) să filtreze decizia prin valori precum Realist și Econom. Sau, dacă vorbim despre o echipă ce are de realizat un obiectiv organizațional, un membru al echipei să aducă la „masa” deciziei valori precum Eficiența și Resposabil, iar altul Explorarea și Vizionar.

Fiecare cuplu/echipă are propria sa matrice de problem solving, pe care o aplică de fiecare dată când se află într-o situație de luare de decizii și rezolvare de probleme. Matricile membrilor grupului sunt diferite sau asemănătoare? Valorile comune vor genera decizii, soluții rapide și cooperare, fără a chestiona sau a pune la îndoială punctul de vedere al celuilalt. Valorile diferite cer, în schimb, mobilizarea resurselor existente de empatie și orientare către celălalt!

Care este matricea voastră comună de rezolvare a problemelor?

Citeste mai mult


Compare