$ USD
  • Dollar (USD)
  • Euro (EUR)

16. Consiliere online-Realitatea între răni și măști
Cum poți desluși, într-un mod aplicat, relația dintre comportamentul efect și cauză? Despre răni și măști, din perspectiva un…

16. Consiliere online-Realitatea între răni și măști
Cum poți desluși, într-un mod aplicat, relația dintre comportamentul efect și cauză? Despre răni și măști, din perspectiva un…


Ce iei cu tine? ✓ Metode de a-ți inactiva scutul de apărare ridicat inutil și, implicit, și pe al interlocutorului. ✓ Reali

Ce iei cu tine?

✓ Metode de a-ți inactiva scutul de apărare ridicat inutil și, implicit, și pe al interlocutorului.

✓ Realitatea că nu există oameni “răi”, ci doar oameni care “suferă”, și modul în care să-i abordezi.

✓ Înveți cum să tratezi preventiv, în loc să încerci să dezamorsezi.

✓ Înțelegi că în interacțiune nu trebuie să existe un învingător și un învins, ci o soluție.

✓ Perspectiva celorlalți, și abilitatea de a reformula prejudecățile în etichete pozitive, cu impact în controlul emoțiilor și rezolvarea situațiilor dificile.

✓ Repoziționare, în cazul încercărilor de intimidare sau manipulare la care unii recurg pentru a obține ceea ce își doresc.

 

 

Interacționăm, zi de zi, în mediul profesional sau privat, cu oameni care, pur si simplu, nu ne plac, cu care ni se pare că nu avem nimic în comun. Nu putem însă renunța la orice interacțiune care nu este pe placul nostru. În același timp, noi înșine suntem uneori “interlocutorii dificili”, alții fiind nevoiți să interacționeze cu noi.

De multe ori îi judecăm cu multă ușurință pe cei din jur, fără să ne dăm seama că, atunci când acuzăm pe cineva de ceva, este foarte probabil ca acea persoană să ne acuze, la rândul ei, de același lucru.

Psihologul Lise Bourbeau ne dezvăluie motivul pentru care și noi și ceilalți suntem, uneori, în această ipostază: ne creăm mai multe măști, pentru a ne apăra împotriva suferinței trăite în urma experiențelor personale. Măștile vin să acopere aceste suferințe, denumite răni, pentru că individul ascunde, de el însuși și de ceilalți, ceea ce încă nu vrea (sau nu este pregătit) să rezolve.

Te așteaptă, într-o întâlnire experiențială, o imersie totală în spatele măștii, către rana care a provocat-o. În același timp, vei înțelege cum poți deprinde soluții noi de gestionare a interacțiunilor curente, personale sau profesionale, “dialogând” cu rana, și nu cu masca.

© Copyright TheWellbeingHUB

Citeste mai mult


Compare