$ USD
  • Dollar (USD)
  • Euro (EUR)

67. Consiliere online- Tu și grupul social
Cum rămâi TU, cel de acum, în încercarea de a fi integrat și acceptat de către cei din cercul tău social/profesional, atât de…

67. Consiliere online- Tu și grupul social
Cum rămâi TU, cel de acum, în încercarea de a fi integrat și acceptat de către cei din cercul tău social/profesional, atât de…


Ce iei cu tine? ✓ Ai o imagine clară a grupurilor sociale/profesionale în care te regăsești în prezent. ✓ Un “inventar

Ce iei cu tine?

✓ Ai o imagine clară a grupurilor sociale/profesionale în care te regăsești în prezent.

✓ Un “inventar” al lucrurilor pe care le câștigi/pierzi, din interacțiunea/lipsa de interacțiune/ conflictul de perspective cu cei care normează aceste grupuri.

✓ Înveți cum te poți adapta diversității, păstrându-ți identitatea, pe care o faci cunoscută și respectată de către ceilalți.

✓ Știi când merită să faci eforturi pentru integrare și acceptare, și când nu.

 

Ființa umană este eminamente socială, are nevoie să fie parte a unui grup, are nevoie de comunicare, de integrare, de congruență, de spațiu de colaborare și cooperare. Fie acasă, fie la serviciu, cercul nostru social este mai mare sau mai mic. Este așa pentru că ni-l alegem noi sau este la categoria “impuse”? Ce facem în situația în care suntem într-o totală incongruență cu cercul nostru social? Ce înseamnă acest lucru?

Temele și subiectele abordate în dialog sunt fundamental diferite. Preocupările extraprofesionale sunt la poli opuși. Felul în care ne creștem și ne educăm copiii este diferit. La fel și hobby-urile, preferințele pentru locurile pe care alegem să le vizităm în vacanțe etc.  La prima vedere, acesta nu este un lucru atît de rău. Pâna la un punct, e foarte bine că suntem diferiți. Ce faci însă în situația în care cei diferiți sunt mai mulți ca tine și dau norma socială, de funcționare a grupului? Te izolezi? Te integrezi? Cum cooperezi? Într-un cuvânt, cum îți duci viața mai departe, astfel încât dimineața, când te uiți în oglindă, să te recunoști și să spui că ești tot tu?

Pentru a intra în legătură cu terapeutul tău în camera de Consiliere Online, te rugam, programeaza-te prin formularul de pe site!

© Copyright TheWellbeingHUB

 

Citeste mai mult


Compare