$ USD
  • Dollar (USD)
  • Euro (EUR)

51. Consiliere online-Părintele – între aliat și inamic…
Cum păstrezi un echilibru între a pune limite și a fi blând în relația cu copilul tău…

51. Consiliere online-Părintele – între aliat și inamic…
Cum păstrezi un echilibru între a pune limite și a fi blând în relația cu copilul tău…


Ce iei cu tine? ✓ Descoperi mecanismele neuropsihologice prin care copilul ajunge la comportamente indezirabile. ✓ Găsești no

Ce iei cu tine?

✓ Descoperi mecanismele neuropsihologice prin care copilul ajunge la comportamente indezirabile.

✓ Găsești noi înțelesuri pentru situațiile în care copilul cere o limită și faci o evaluare mai potrivită a realității lui vs. realitatea ta.

✓ Exersezi punerea limitelor, flexibilizarea sau rigidizarea acestora, într-un cadru blând, care implică reconectare si înțelegere.

Crezi că ești un părinte prea critic sau prea permisiv în relația cu copilul tău? Observi unele comportamente nepotrivite ale acestuia, dar nu știi dacă trebuie să intervii sau să îl lași să se bucure de copilărie…

Există momente nenumărate, pe parcursul dezvoltării copilului, când comportamentele sau stările sale deviază, iar acesta devine greu de abordat. În aceste momente, copilul are nevoie de ajutorul tău, iar acest ajutor poate veni prin stabilirea unor limite.

Limitele sunt modalități de a-l ajuta pe copil sa revină la o stare de gândire și funcționare normală. Limitele pot însemna: oprirea unui comportament dăunător către sine sau alții, a-i spune „NU” copilului, a redirecționa gândirea disfuncțională către idei mai potrivite sau alte modalități de a-i transmite că „starea” în care se află în acel moment nu este potrivită, nici pentru sine, nici pentru alții.

Însă, de cele mai multe ori, când copilul ajunge în situația în care are nevoie de o limită de la un adult, înseamnă că abilitățile lui de a gândi au scăzut, dar și că sentimentele sale de conectare sau de a fi în siguranță s-au diminuat. Reconectarea și sentimentul de siguranță reapar în relația dintre părinte și copil prin apropiere fizică, păstrarea unui ton al vocii ferm, dar blând, și inexistența agresivității sau a durității. Limitele dure, agresive, trimit copilul și mai mult în deconectare și neputință.

Pentru că multe dintre modelele parentale cu care am crescut au avut la bază limite agresive sau neglijare, părinții noilor generații de copii pot învăța și practica alte modele, în care echilibrul dintre a pune limite și a oferi reconectarea blândă copilului poate fi soluția pentru o dezvoltare echilibrată a relației și, implicit, a fiecăruia dintre voi.

Pentru a intra în legătură cu terapeutul tău în camera de Consiliere Online, te rugam, programeaza-te prin formularul de pe site!

© Copyright TheWellbeingHUB

 

Citeste mai mult


Compare