$ USD
  • Dollar (USD)
  • Euro (EUR)

03. Cum scapi de pofta de dulce?
Știi că prea mult zahăr e periculos pentru sănătatea ta, dar cum îți poți „educa” această adicție? Controlul adicției prin…

03. Cum scapi de pofta de dulce?
Știi că prea mult zahăr e periculos pentru sănătatea ta, dar cum îți poți „educa” această adicție? Controlul adicției prin…


Ce iei cu tine? ✓ Rezultate individuale profil glucidic și lipidic. ✓ Înveți să scapi de adicția de zahăr în 5 pași sim

Ce iei cu tine?

✓ Rezultate individuale profil glucidic și lipidic.

✓ Înveți să scapi de adicția de zahăr în 5 pași simpli.

✓ Rupi asocierea dintre starea de bine/fericirea=consumul de dulciuri.

✓ Descoperi ce înseamnă „gustări sănătoase”, ce înlocuiesc tradiționalele dulciuri.

✓ Înveți să te miști, să mănânci și să te hidratezi adecvat, ca activități-suport în eliminarea adicției de zahăr.

 

Pofta de dulce/zahăr este o realitate pentru omul modern și ne este greu să terminăm o masă fără ceva dulce. Stomacul nostru are mereu o rezervă pentru o prăjitură sau ciocolată. Zahărul a devenit dușmanul public numărul 1, consumul în exces reprezentând cauza obezității, diabetului, hipertensiunii arteriale, a sindromului metabolic și a îmbătrânirii pielii.

Majoritatea alimentelor pe care le consumăm conțin zahăr, diferite forme de zahăr, sau au zahăr adăugat, pentru a căpăta gustul dulce cu care suntem obișnuiți. Zahărul poate fi considerat un drog!

Poate părea exagerat, însă el chiar dă dependență. Potrivit studiilor, atunci când mănânci ceva dulce, în corp se secretă serotonină și dopamină, hormoni responsabili cu starea de bine, care activează în creier aceiași centri precum heroina sau cocaina. Din păcate, fericirea aceasta se plătește, pentru că, odată cu mâncatul dulciurilor, nevoia crește!

România este, din nefericire, în top în ceea ce privește bolile cronice, atât ale adulților, cât și ale copiilor, și din cauza consumului nepotrivit de zahăr (peste 100 g/zi)!

Vestea bună este că această adicție, ca oricare alta, poate fi reversibilă, iar acest lucru nu înseamnă că nu mai consumăm dulciuri, cum este cazul adicției de droguri! Poți reduce, în schimb, pofta și consumul de dulce, cu ajutorul unui program medical testat!

© Copyright TheWellbeingHUB

Citeste mai mult


Compare