$ USD
  • Dollar (USD)
  • Euro (EUR)

04. Consiliere online-În căutarea propriului sens
Trăiești o viață cu sens, cu însemnătate? Un sistem științific de autodescoperire și analiză a propriilor motivații și aspira…

04. Consiliere online-În căutarea propriului sens
Trăiești o viață cu sens, cu însemnătate? Un sistem științific de autodescoperire și analiză a propriilor motivații și aspira…


Ce iei cu tine? ✓ Înveți să cauți activ contextele care îți permit exersarea valorilor motivaționale, astfel încât să tră

Ce iei cu tine?

✓ Înveți să cauți activ contextele care îți permit exersarea valorilor motivaționale, astfel încât să trăiești o viață plină de sens, semnificație.

✓ Reușești să izolezi valorile tale de preocupare, cele care te auto-sabotează, care te deturnează de la împlinirea propriului potențial, dat de motivații și aspirații.

✓ Conștientizezi, din perspectiva valorilor, diferențe sau similarități  între comportamentul tău și al celor din jur.

✓ Afli care sunt avantajele și neajunsurile de a trăi în jurul verbului “a avea” vs. “a fi”.

✓ Înțelegi cum și cu cine poți să te afiliezi, astfel încât să generezi mai ușor cooperare în activitățile aducătoare de sens pentru tine.

 

* Experiență de autodescoperire prin intermediul celui mai puternic instrument psihologic de identificare a valorilor individuale: Life Journey Map™.

Cei care au un „DE CE” pentru care să trăiască pot înfrunta orice „CUM”, spunea Viktor Frankl, parafrazându-l pe Nietzsche. Căutările de sens al vieții sunt semn de umanitate pentru individ. Fiecare viață este unică, cu situații unice, cu un singur sens și cu o posibilitate de a face ceva cu acea situație ce are o calitate de tip “kairos”= șansă, moment oportun. Dacă nu folosești ocazia pentru a împlini sensul inerent, el trece și va fi pierdut pentru totdeauna.

Esența a ceea ce cu toții numim motivație este de a valoriza ceva. Când practicăm, actualizăm și întruchipăm valorile noastre, experimentăm viața ca având sens, semnificație, importanță. Nu avem nevoie de motive sau de cineva care să ne motiveze, ci avem nevoie să ne cunoaștem propria motivație, propriul set de valori. Practicarea propriilor valori înseamnă experimentarea propriei vieți ca fiind importantă, cu însemnătate.

Sensul, nu plăcerea, este principalul nostru motivator, iar identificarea contextelor care îți permit practicarea propriilor valori te va face să te simți energizat, recompensat. Pentru a trăi „cu sens”, este necesar ca cel puțin o treime dintre valorile tale motivatoare să aibă spațiu de exprimare, fie în mediul profesional, fie în cel personal.

Ia parte la o experiență unică și intră în contact cu propriile tale valori și cu modul în care îți influențează acestea viața și sensul. Vei descoperi propriile tale motivații (care sunt valorile care, odată practicate, îți aduc sens, însemnătate), valorile tale de carieră (de ce este mărginit profilul tău comportamental, dincolo de cum este definit un job), cum arată prezentul (cât de departe/aproape ești, în prezent, de contextele care îți permit practicarea valorilor motivaționale) și misiunea personală (cum arată aceasta, din perspectiva valorilor tale, ce te poate face să trăiești o viață cu sens, să te simți energizat, recompensat).

 

© Copyright TheWellbeingHUB

Citeste mai mult


Compare